DFSK 500

Види повеќе

Glory 580

Види повеќе

F5

Види повеќе

Seres 3

Види повеќе

T5 EVO

ВИДИ ПОВЕЌЕ!

SHINE

ВИДИ ПОВЕЌЕ!

За DFSK

DFSK е една од 3-те најголеми автомобилски фабрики во Кина, која е родена од заедничко вложување помеѓу две големи и престижни компании, DFM и SOKON, двете компании со ист степен на учество, кои заедно креираат нова силна компанија со предностите кои ги поседуваат. Така DFSK ја постигнува диференцијацијат и позиционирањето во автомобилскиот свет.
 
Основана е на 27 јуни 2003 година. DFSK работи на истражување и развој, производство, продажба и сервис на мини комерцијални возила, како што се мини пик-ап, мини автобуси и патнички возила се до мотори и резервни делови.
 
Dong feng Motor Corporation е кинеско државно претпријатие основано во 1969 година и производител на автобуси, камиони, автомобили и резервни делови. Тој е вториот најголем производител на автомобили во Кина.
 
Групацијата DONGFENG е акционер на PSA PEUGEOT, CITROEN, OPEL, има договор со VOLVO за производство на камиони и е партнер на RENAULT-NISSAN за производство на електрични возила.
 
SOKON е најголемиот производител во западна Кина, котиран на Шангајската берза.
 
 
Во април 2019 година беше отворена фабриката од 1000 роботи, која се смета за најмодерна фабрика за електрични возила во светот.
Групацијата SOKON ја предводи марката SERES, одделот за PREMIUM возила  на групата DFSK.