Тест возење

Glory 580

Пред да купите автомобил, сакате да бидете сигурни дека ќе ви биде удобно да го возите. Не дозволувајте продавачот да ви го одвлекува вниманието, кој можеби иницирал да се вози со вас на предното седиште. За да се уверите дека автомобилот навистина ќе биде комфорен и удобен во текот на годината – проверете ја климата и системите за греење. Немојте да претпоставувате дека нешто што во моментов е помал проблем нема да ви пречи кога ќе го возите овој автомобил на секојдневна база.

Потребно ви е и да го тестирате системот за сопирање, како и со тестирање на радиусот на вртење на автомобилот. Погрижете се автомобилот да вози непречено и лесно да гледате околу него – огромните мртви точки може да го направат возењето многу понепријатно на долг рок.

Обидете се да го паркирате автомобилот, за да бидете сигурни дека ќе можете да го направите тоа лесно и непречено на вашето сопствено паркинг место на работното место или дома.

Можеби нема да тестирате да го возите автомобилот во сообраќај, но обидете се да видите како автомобилот „ќе се снајде“ во сообраќај. Дали лесно започнува и запира? Можете ли цврсто да свртите лево и десно?

Да се биде сигурен дека автомобилот ќе ви биде лесен за возење во текот на целата година е важно прашање за нов автомобил.

Не трошете премногу пари за да се задоволите со нешто на што „ќе се навикнете“ за подоцна да завршите со жалење за купувањето и да посакате да купите некое друго возило. Секогаш одвојте малку време за тест возење.

 

4 причини за тест возење пред да купите автомобил:

Проверка на комфор. Сакате да бидете сигурни дека автомобилот што ќе го изберете е удобен – на крајот на краиштата, ќе поминувате многу време на возачкото седиште. Видете дали можете лесно да допрете до сите копчиња, бирачи и копчиња до кои ви треба пристап. Можете исто така да проверите дали задното седиште е доволно големо за сместување на патниците.

Проверка на видливи оштетувања. Извршете брза проверка на автомобилот. Проверка за дамки, мириси или оштетување на ткаенините и облогите. Можете исто така да ја испитате надворешноста за било какви оштетувања на телото или знаци на сообраќајна несреќа и можете да ја подигнете хаубата и да проверите под автомобилот за да побарате оштетување или протекување. Конечно, можете да го вклучите автомобилот и да можете да слушате чудни звуци.

Проверка на возењето. Дали го има забрзувањето што го сакате? Како се чувствува кога сопира? Можете ли менувате брзини како што сакате? Што е со паркирањето – дали е лесно да се паркирате и на нормални и на паралелни места?

Простор да се премислите и да истражувате други опции. Ако седнете на возачкото седиште и одлучите дека овој автомобил не е за вас, можете да си заминете… и имате многу други опции во DFSK Macedonia. Нашите експерти можат да ви покажат на други возила кои се слични на она што првично го баравте, но можеби се многу подобра опција за вашите потреби.

Побарајте понуда