За нас

DFSK е една од 3-те најголеми автомобилски фабрики во Кина, која е родена од заедничко вложување помеѓу две големи и престижни компании, DFM и SOKON, двете компании со ист степен на учество, кои заедно креираат нова силна компанија со предностите кои ги поседуваат. Така DFSK ја постигнува диференцијацијат и позиционирањето во автомобилскиот свет.
 
Основана е на 27 јуни 2003 година. DFSK работи на истражување и развој, производство, продажба и сервис на мини комерцијални возила, како што се мини пик-ап, мини автобуси и патнички возила се до мотори и резервни делови.
 
 
Dong feng Motor Corporation е кинеско државно претпријатие основано во 1969 година и производител на автобуси, камиони, автомобили и резервни делови. Тој е вториот најголем производител на автомобили во Кина.
 
 
Групацијата DONGFENG е акционер на PSA PEUGEOT, CITROEN, OPEL, има договор со VOLVO за производство на камиони и е партнер на RENAULT-NISSAN за производство на електрични возила.
 
 
SOKON е најголемиот производител во западна Кина, котиран на Шангајската берза.
 
 
Во април 2019 година беше отворена фабриката од 1000 роботи, која се смета за најмодерна фабрика за електрични возила во светот.
Групацијата SOKON ја предводи марката SERES, одделот за PREMIUM возила  на групата DFSK.
 
 

 

DFSK е новиот бренд под кој се продаваат комерцијалните возила DFM . Тој е најдобриот работен придружник, создаден да се спротивстави на секојдневната работа со најдобри придобивки и помага да се постигне најголема профитабилност за вашиот бизнис .

DFSK е компанија која и помага на кинеската економија да расте скоро 25 години . Возилата на DFSK се дизајнирани со цел да му го дадат на секој бизнис и работник најдоброто и најразновидно можно решение.

DFSK има изградено четири фабрики за возила, две во производствената база Хубеи Шијан и две во производствената база Чонгкинг . Секоја фабрика за возила е опремена со одлични и напредни работилници за штанцување, заварување, бојадисување и склопување и линија за тестирање.

Во Чонгкинг има и два погони за мотори и една фабрика за резервни делови. Во моментов, годишниот обрт на DFSK надмина 10 милијарди јуани, а неговиот персонал сега надминува 10.000.

 

 

DFM

DFM (Dongfeng Motor Corporation) е кинеска државна компанија основана во 1969 година, втората по големина фабрика за автомобили, продава повеќе од 3 милиони единици годишно (припаѓа на Fortune Global 500).

Тоа е кинески производител на автобуси, камиони, автомобили и резервни делови. Почнувајќи од 2007 година, тој е рангиран на првото место меѓу кинеските производители на автомобили „Големата петорка“ (другите четири се First Automobile Works, SAIC Motor, Changan Motors и Chery).

Dongfeng (што значи „источен ветер“) е основан од претседателот Мао Це Тунг во 1968 година. Голем дел од производството е со заеднички вложувања на Honda, Nissan, Citroën, Peugeot и Kia .

 

Sokon

Sokon е престижна кинеска приватна компанија која се занимава со производство на мотоцикли, мотори, амортизери и мини возила. Sokon достигна обем на производство од повеќе од 6 милиони единици и е производител на оригинална опрема за Toyota, Mitsubishi, Honda, Changan. Посветен е и на увоз и дистрибуција на електрични апарати. Мобилни телефони под брендот SKG .

 

DFSK во светот

Благодарение на поддршката, експертизата и специјализацијата во производството на комерцијални возила, брендот DFSK успеа да се позиционира во автомобилската индустрија. Извезува во во повеќе од 70 земји ширум светот, вклучувајќи ги и пазарите како Швајцарија, Канада, САД, Велика Британија, Австралија и Германија, голем дел од африканскиот континент и, се разбира, Азија.

 

За abc brother

abc brother е компанија која е ексклузивен, овластен застапник и сервисер на брендовите на комерцијални возила ГАЗ, патничките, комерцијални и електричните возила DFSK како и електричните возила ZD Electric.

 
Компанијата е присутна на македонскиот пазар и во регионот од 1993 година, започнувајќи со застапување на брендот за домашни и индустриски машини за шиење brother.
 
Во периодот од 1993 година до 2008 година, компанијата остварува продажба од преку 15.000 домашни и индустриски машини за шиење.
 
Во 2009 година abc brother станува овластен застапник на брендовите на комерцијални возила ГАЗ, патничките, комерцијални и електричните возила DFSK  а во 2017 година компанијата станува овластен застапник на брендот за електрични возила ZD Electric.
 
 
Наша  МИСИЈА е да го снабдуваме балканскиот регион со  патнички, комерцијални и електрични возила, со одличен квалитет по високо конкурентна цена.
 
 
Наши ВРЕДНОСТИ СЕ: Квалитет, профитабилност, одржливост, високи услуги за клиентите, надополнети со одлична услуга по продажбата.